Întrebări frecvente



CARE SUNT PRIMII PASI? 

 Primul pas îl reprezintă o conversație scurtă la telefon/email în care să stabilim dacă nevoile dvs. își au corespondență în servicile oferite de competențele mele profesionale. De asemenea în baza aceleiași discuții, stabilim anumite aspecte formale (cum ar fi data și ora primei ședințe), urmând ca mai apoi în primele ședințe să realizăm o evaluare mai complexă și, în urma acesteia, să stabilim obiectivele demersului terapeutic ca mai apoi să elaborăm un plan pentru îndeplinirea acestora.


CARE ESTE PRETUL PE SEDINTA? 

 Prețul variaza între 200 Ron și 250 RON pe o sedinta de 75 minute în funcție de serviciile cerute; în mod normal prețul este stabilit de comun acord în cadrul primei conversații.  


CAT DUREAZĂ O EVALUARE PSIHOLOGICA? 

 O evaluare durează în general aproximativ 4 ședințe, în funcție de complexitatea și cerințele cazului. O evaluare complexă constă într-un interviu clinic, care poate dura o ședință, maxim două, urmat de completarea unor instrumente psihologice. În funcție de caz, aplicarea acestor instrumente este constituită din cel puțin o ședință. Procesul continuă cu o ultimă întâlnire în care prezint rezultatele evaluării, urmat de un raport scris.  


IN CE MANIERA SE DESFĂȘOARĂ ȘEDINTELE? 

 Cu excepția ședințelor online și a ședințelor de grup, ședintele se vor desfășura în cabinetul personal (vezi adresa). În general o întâlnire durează aproximativ 75 de minute în care fie urmăm planul terapeutic stabilit în prealabil de comun acord, fie în funcție evenimentele/acuzele prezente ale beneficiarului putem lucra pe acestea din urmă. O întâlnire se încheie cu câteva minute de feed-back în care facem o evaluare calitativă a stării psihice prezente și a angajamentului în terapie/evaluare. Pentru început frecvența ședințelor este de una pe săptămână, urmânând ca odată cu îndeplinirea obiectivelor acestea să fie rărite progresiv. De obicei după încheierea procesului terapeutic stabilesc cu beneficiarul o ședință de follow-up  gratuită (după aprox. 6 luni de la data ultimei ședințe) de feed-back și evaluarea persistenței în timp a efectelor terapiei.


CUM PROCEDEZI IN CAZURILE ÎN CARE SIMȚI CA NU POTI AJUTA? 

În situațiile în care îmi dau seama că problematica îmi depășește aria de competență sau procesul terapeutic nu aduce niciun beneficiu persoanei, sugerez clientului să contacteze clinicieni/terapeuți despre care știu că sunt mai specializați în problemele respective. 


CARE SUNT LIMITELE CONFIDENȚIALITĂȚII ÎNTRE TINE ȘI BENEFICIAR? 

 În afara situațiilor deosebite prevazute de lege,  în care sunt obligat prin lege să transmit anumite informații, absolut nimic din interacțiunea dintre mine și beneficiar nu este transmisă vreodată unei terțe persoane fără consimțământul scris al clientului.


Ai și alte întrebări?

Trimite-mi un mesaj pentru a putea răspunde la ele: